De keuken van Libanon!

De keuken van Libanon!

dinsdag 30 april 2019

De Libanese keuken wordt door velen de beste keuken ter wereld genoemd en dat is niet voor niets. Het is een zeer gevarieerde keuken, rijk aan smaken, geuren en kleuren. Ingrediënten die veel gebruikt worden in de Libanese keuken zijn kikkererwten, munt, granaatappel, peterselie, citroen, sesamolie, olijven en walnoten. Het is een zeer gezonde en verfijnde keuken, die voor het grootste gedeelte vegetarisch is.

In Libanon speelt het eten een belangrijke rol in de omgang met familie en vrienden. Grote diners met meer dan 20 gerechten zijn geen uitzondering. Deze gerechten zijn de bekende “mazza".  Mazza is afgeleid van het Arabische woord “mazmez" en staat voor "smullen en genieten”.

Ontbijt in Libanon

Het ontbijt is Libanon is erg simpel en licht. Vaak wordt het ontbijt zelfs overgeslagen door veel mensen. De bevolking die wel ontbijt, eet meestal geroosterd brood met wat jam. Daarbij wordt meestal koffie of thee gedronken.

Lunch in Libanon

In Libanon is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. De hele familie eet vaak samen en hier nemen ze echt de tijd voor. Hoe leuk is dat!

Brood

In de Libanese keuken wordt veel brood gegeten. Bij elke maaltijd is brood aanwezig, net als olijfolie. Olijfolie is een belangrijk ingrediënt in de Libanese keuken. Olijfolie wordt gebruikt om in te bakken, voor salades en om brood in te dippen. Soms met de toevoeging van ‘zatar’ (een mengsel van sesamzaad, tijm en specerijen als sumac).

Rijst

Er wordt veel rijst gegeten. Vaak bij iedere lunch en diner zal er rijst op tafel staan. Veel groentesoorten worden gevuld met een mengsel van rijst en vlees en op die manier gegeten, voorbeelden zijn wijnbladeren, courgettes, aubergines en tomaten.

Drinken in Libanon

Inwoners van Libanon drinken veel koffie bij maaltijden. Daarnaast drinken de mensen graag bier, wijn of arak. Arak is een sterke brandewijn gemaakt van palm, die lokaal wordt geproduceerd, en het is een typisch drankje uit Libanon. Arak werd vroeger veel gedronken toen het vlees rauw gegeten werd. Door de alcohol werden bacteriën gedood. Ook is limonade erg populair in Libanon. Dit heet jellab en wordt gemaakt van rozijnen en pijnboompitten.

Bij Fenicie kun je genieten van groot aantal bijzondere mazza’s,  spannende en originele hoofdgerechten, een rijk assortiment aan verrukkelijke groentegerechten en last but not least… de zoetigheden en romige desserts. Heb je trek gekregen? Reserveer dan snel!


Terug

Laatste nieuws