Libanon! Een verborgen parel

Libanon! Een verborgen parel

maandag 1 april 2019

Libanon! Een beeldschoon land met vriendelijke mensen en de beste keuken van de Arabische wereld. Libanon is centraal gelegen waar het fungeert als een schakel tussen Europese landen en West-Aziatische landen.

Het land brengt een ongekende rijkdom aan eersteklas groenten, (citrus) fruit, olijven en kruiden voort. Vlees speelt geen grote rol, hoewel de koks ongeëvenaard zijn in het grillen van kebab, gemarineerde kip en verse vis uit zee.

De tijdzone is Libanon is anders dan in Nederland. Wanneer er naar Libanon gereisd wordt, moet er rekening gehouden worden dat het 1 uur later is. Nieuwsgierig geworden wat Libanon nog meer te bieden heeft? Leest dan snel verder want we geven je 4 redenen om vandaag nog een reis naar Libanon te boeken. Lees je mee?

1. Beiroet

Beiroet, de hoofdstad van Libanon stond in één keer op de kaart nadat de New York Times de stad op haar ‘places to go list’ had geplaatst. Beiroet is de hoofdstad van Libanon, een land met zevenduizend jaar geschiedenis, op een oppervlakte van slechts een kwart van Nederland. Iedereen is drietalig: Bonjour, habibti, how are you? Kortom, een parel die al te lang verborgen is gebleven. De stad heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters.

2. Zon, zee en bergen!

Libanon heeft echt alles. Vanuit Beiroet ben je in een half uurtje op het strand maar ook in een half uurtje in de bergen. Hoe leuk is dat! Libanon heeft veel bergen. Een van de hoogste bergen is de Qurnat as Sawda. Deze berg bereikt een hoogte van 3088 m. Door de vele hoge bergen die in dit land voorkomen, is er geen tekort aan water.

De belangrijkste rivieren die voortkomen uit de bergen zijn de Litani en de Orontes. Voor de échte zon aanbieders is Libanon een fantastisch land om te bezoeken. Gemiddeld heeft Libanon 300 dagen per jaar zon.

3. Kunst en Cultuur

Het Národní Museum bestaat uit veel archeologische opgravingen. Het is het belangrijkste museum van Libanon. Je kunt het museum vinden in de hoofdstad Beiroet. Er zijn ongeveer 100.000 exposities van de prehistorie tot de Ottomaanse periode.

Over Libanon zijn ook veel films gemaakt, die allen een stukje geschiedenis van het land vertellen.

De kunst van Libanon is behoorlijk divers. Het land heeft een schat aan kunst, waarvan sommige bewaard zijn gebleven in de dagen van de Fenicische bezetting in 400 BC. Een verzameling van Libanese foto's wordt bewaard in de Arab Image Foundation. Een van de beroemdste Libanese schilders, Moustafa Farroukh, toonde zijn schilderijen in New York, Parijs en Beiroet. Het land heeft ook enkele van de grootste dichters voortgebracht, zoals Khalil Gibran, die wordt gerangschikt als de op twee na beste dichter aller tijden.

4. Libanese keuken

Net als Libanon zelf is de Libanese keuken een mooie combinatie van Oost en West, een kruising van culturen. Zo vertoont de Libanese keuken gelijkenissen met de keuken uit andere mediterrane landen zoals bijvoorbeeld de Griekse en Turkse, maar ook bijvoorbeeld de Perzische keuken. Ingrediënten die veel gebruikt worden in de Libanese keuken zijn kikkererwten, munt, lamsgehakt, peterselie, citroen, sesamolie, olijven en granaatappel.

Bij Fenicie kun je genieten van groot aantal bijzondere mazza’s,  spannende en originele hoofdgerechten, een rijk assortiment aan verrukkelijke groentegerechten en last but not least… de zoetigheden en romige desserts. Heb je trek gekregen? Reserveer dan snel!

 


Terug

Laatste nieuws